Caesar salát
17. 1. 2022
DRESINK
- 100 g majonézy
- 1 lžička kremžské hořčice
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 10 g najemno nastrouhaného parmezánu
- 1 stroužek česneku
- 1 kávová lžička citronové šťávy
- 1,5 ančovičky
SALÁT
- 600–800 g římského salátu
POSTUP NA DRESINK
- Česnek podélně rozpůlíme, odstraníme vnitřní klíček a česnek nastrouháme na jemném struhadle nebo utřeme se špetkou soli na pastu.
- Ančovičky nakrájíme najemno a smícháme je s česnekem, ostatními surovinami a 3 lžícemi vody.
POSTUP NA SALÁT
- Z listů salátu vykrojíme tuhé středy a natrháme je do mísy na velikost sousta. Přidáme krutony, přilijeme 1 lžíci dresinku a vše důkladně promícháme.
- Postupně přidáváme dresink tak dlouho, až jím budou všechny listy salátu rovnoměrně pokryty.
- Hotový salát posypeme hoblinkami sýra. A můžeme servírovat společně s pečivem.