Banánové lívance
17. 1. 2022
NA 2-3 PORCE BUDEME POTŘEBOVAT
- 2 banány
- 1 vejce
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 5 lžic mouky
- 50 ml mléka (klasické nebo rostlinné)
- Tuk na smažení
POSTUP
- Banány rozmixujte spolu s vejcem a mlékem a postupně vmíchejte mouku s práškem do pečiva.
- Hustotu směsi sami dolaďte podle situace. Záleží na velikosti banánů a na druhu mouky. Těsto musí být středně husté, zkrátka aby lívance i na pánvi držely na místě. Směs nechte chvíli odpočinout, aby mouka trochu nabobtnala.
- Na teflonové pánvi nebo lívanečníku smažte na troše tuku lívance z obou stran. Na 1 lívanec dávám 2 lžíce těsta.
Zdobit je můžete spoustou ingrediencí. Džemy, povidla, sirupy, čerstvé či sušené ovoce, jogurt, smetana, skořice, kakao. Ale dobré jsou samozřejmě i samotné.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář