Jdi na obsah Jdi na menu

Banánové lívance

17. 1. 2022

 

NA 2-3 PORCE BUDEME POTŘEBOVAT

  • 2 banány
  • 1 vejce
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 5 lžic mouky
  • 50 ml mléka (klasické nebo rostlinné)
  • Tuk na smažení

 

POSTUP

  • Banány rozmixujte spolu s vejcem a mlékem a postupně vmíchejte mouku s práškem do pečiva.
  • Hustotu směsi sami dolaďte podle situace. Záleží na velikosti banánů a na druhu mouky. Těsto musí být středně husté, zkrátka aby lívance i na pánvi držely na místě. Směs nechte chvíli odpočinout, aby mouka trochu nabobtnala.
  • Na teflonové pánvi nebo lívanečníku smažte na troše tuku lívance z obou stran. Na 1 lívanec dávám 2 lžíce těsta.

Zdobit je můžete spoustou ingrediencí. Džemy, povidla, sirupy, čerstvé či sušené ovoce, jogurt, smetana, skořice, kakao. Ale dobré jsou samozřejmě i samotné. 

Zdravé banánové lívance | Recepty | COOP MORAVA s.r.o.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář